Odborné minimum

AMINOKYSELINY - Organické zlúčeniny, stavebné jednotky bielkovín.

ANTIOXIDANTY - Látky, ktoré neutralizujú škodlivé voľné radikály.

BIOFLAVONOIDY - Zlúčeniný podobné vitamínom, podporujú vstrebávanie a lepšie využitie vitamínu C.

DETOXIKÁCIA - Očista organizmu od škodlivých cudzorodých látok.

ENZÝMY - Zlúčeniny bielkovinového charakteru, nevyhnutné pre biochemické procesy.

ESENCIÁLNY - Pre organizmus nevyhnutný ( napr. niektoré aminokyseliny, vitamíny, atď.).

CHOLESTEROL - Zlúčenina zo skupiny steroidov, stavebná látka bunkových membrán a niektorých hormónov, jeho nadmerné množstvo v prganizme zvyšuje riziko  srdcovocievnych ochorení. Riziková je najmä jeho frakcia LDL - cholesterol, na rozdiel od frakcie HDL.

KOENZÝM - Látka, ktorá pomáha činnosti enzýmu.

METABOLIZMUS - Látková premena.

MITOCHONDRIE - Drobné telieska vo vnútri bunky - energetické centrum buniek. 

NASÝTENÉ MASTNE KYSELINY - Súčasť tukov, väčšinou živočíšneho pôvodu, vo väčšom množstve pre organizmus škodlivé. 

NENASÝTENÉ MASTNÉ KYSELINY - Súčasť tukov, väčšinou rastlinného pôvodu, okrem rýb a morských živočíchov. Názov nenasýtené dostali pre prítomné dvojite väzby, ktoré môžu byť na 3. atóme uhlíka ( omega - 3 ), 6. alebo 9. atóme uhlíka ( omega - 6, omega - 9 nenasýtené mastné kyseliny.)

PREBIOTIKÁ - Látky podporujúce životaschopnosť probiotík. Najdôležitejším prebiotikom je vláknina.

PROBIOTIKÁ - Niektoré kmene baktérii mličneho kvasenia, najmä Lactobacillus Acidophilus, ktoré dopĺňajú a podporujú priaznivú črevnú mikroflóru.

SYNERGIZMUS - Vzájomné pôsobenie dvoch alebo viacerých látok, ktoré navzájom posilňujú svoje účinky.

STOPOVÉ PRVKY - Látky, ktoré sa v organizme vyskytujú len v minimálnom množstve v mikrogramoch, ale napriek tomu majú nazastupiteľnú funkciu.

VOĽNÉ RADIKÁLY - Agresívne časti molekul s voľným elektrónom, ktoré majú snahu reagovať s ktoroukoľvek molekulou v tele a poškodiť ju. Sú spúšťačom mnohých chorôb.