Odborné minimum
AMINOKYSELINY - Organické zlúčeniny, stavebné jednotky bielkovín.
ANTIOXIDANTY - Látky, ktoré neutralizujú škodlivé voľné radikály.
BIOFLAVONOIDY - Zlúčeniný podobné vitamínom, podporujú vstrebávanie a lepšie využitie vitamínu C.
DETOXIKÁCIA - Očista organizmu od škodlivých cudzorodých látok.
ENZÝMY - Zlúčeniny bielkovinového charakteru, nevyhnutné pre biochemické procesy.
ESENCIÁLNY - Pre organizmus nevyhnutný ( napr. niektoré aminokyseliny, vitamíny, atď.).
CHOLESTEROL - Zlúčenina zo skupiny steroidov, stavebná látka bunkových membrán a niektorých hormónov, jeho nadmerné množstvo v prganizme zvyšuje riziko srdcovocievnych ochorení. Riziková je najmä jeho frakcia LDL - cholesterol, na rozdiel od frakcie HDL.
KOENZÝM - Látka, ktorá pomáha činnosti enzýmu.
METABOLIZMUS - Látková premena.
MITOCHONDRIE - Drobné telieska vo vnútri bunky - energetické centrum buniek.
NASÝTENÉ MASTNE KYSELINY - Súčasť tukov, väčšinou živočíšneho pôvodu, vo väčšom množstve pre organizmus škodlivé.
NENASÝTENÉ MASTNÉ KYSELINY - Súčasť tukov, väčšinou rastlinného pôvodu, okrem rýb a morských živočíchov. Názov nenasýtené dostali pre prítomné dvojite väzby, ktoré môžu byť na 3. atóme uhlíka ( omega - 3 ), 6. alebo 9. atóme uhlíka ( omega - 6, omega - 9 nenasýtené mastné kyseliny.)
PREBIOTIKÁ - Látky podporujúce životaschopnosť probiotík. Najdôležitejším prebiotikom je vláknina.
PROBIOTIKÁ - Niektoré kmene baktérii mličneho kvasenia, najmä Lactobacillus Acidophilus, ktoré dopĺňajú a podporujú priaznivú črevnú mikroflóru.
SYNERGIZMUS - Vzájomné pôsobenie dvoch alebo viacerých látok, ktoré navzájom posilňujú svoje účinky.
STOPOVÉ PRVKY - Látky, ktoré sa v organizme vyskytujú len v minimálnom množstve v mikrogramoch, ale napriek tomu majú nazastupiteľnú funkciu.
VOĽNÉ RADIKÁLY - Agresívne časti molekul s voľným elektrónom, ktoré majú snahu reagovať s ktoroukoľvek molekulou v tele a poškodiť ju. Sú spúšťačom mnohých chorôb.